Visie van de week – Luc van Bussel – Verwenzaam

Regardz nieuws

verwenzaam-socialDe passie

Verwenzame mensen. Het zijn dienstbare mensen met passie. Verwennen is feitelijk hun achternaam. Ze bekijken het leven door een roze bril en verkiezen de romantiek boven het burgerlijke bestaan. Verwenzame mensen zijn levensgenieters en vieren het leven op ieder moment dat het kan. Hun gasten voelen dat ook. Het levensplezier en levensgeluk van verwenzame mensen heeft een hoog stralingsniveau. Het aanstekelijke brengt gasten oprecht in vervoering. Het afscheid gaat ook niet zonder slag of stoot. Een knuffel of een hug verzacht het afscheid. Tot weerziens is de achternaam van verwenzame mensen.

Ze kijken meteen weer uit naar een nieuwe ontmoeting. Het afscheid is eigenlijk een uitnodiging voor een nieuwe ontmoeting. Een traantje kan de emotie van het afscheid niet ontwijken. Sommigen noemen het extrovert en anderen noemen het overdreven. In vele gevallen zijn anderen jaloers.

Levenslust is een levenskunst die ook kan overslaan naar afgunst. ‘Wie veel geeft, veel ontvangt’ is de levensles van verwenzame mensen. Ze halen inspiratie en energie uit de intensieve en diepgaande relatie met anderen. De gasten voelen zich vereerd en willen eigenlijk niet meer naar huis. Het warme nest van de gastheer of gastvrouw voelt als een Utopia, maar dan niet die van John de Mol. Het is moeilijk afscheid nemen van de verwenzame mensen. Ze stralen van geluk en verlangen om elkaar opnieuw te zien. Het verlangen overtreft de verwachting en geeft magie aan iedere ontmoeting. Dat maakt van hen hartverwarmende gastgevers.