Visie van de week – Luc van Bussel – Verrasvast

Regardz nieuws

De Verrassingverrassing-regardz-nl

Verrasvaste mensen. Het zijn stoutmoedige mensen met humor. Ze luisteren wel naar hun gasten, maar gaan meteen nadenken of ze de verwachting van hun gasten kunnen overtreffen. Ze schenken niet de wijn in die je vraagt, maar komen altijd met een betere wijn. Ze komen niet met de gin die je vraagt, maar komen altijd met een betere gin. Ze genieten van de kans om de verwachting van de gast te onderdrukken met het bijzondere gebaar van een ongevraagde verrassing. Aan het einde van de avond komt er altijd nog een cadeautje tevoorschijn.

Het einde van het diner is minstens zo belangrijk als het warme welkom. Een verrassing werkt het beste als finale. In het andere geval heeft de spanningsboog een hele uitdaging. De verrassing maakt altijd indruk. Alles wat je niet ziet aankomen, maakt indruk. Dat is de gouden regel van de verrassing.

Verrasvaste mensen houden van de verrassing. Ze begrijpen de kracht van het onverwachte en tonen daarmee meer dan alleen maar interesse. Ze tonen feitelijk hun liefde voor de gast. Een verrassing komt nooit uit een hoge hoed. In de meeste gevallen is er van tevoren goed over nagedacht en kun je ruim van tevoren bedenken wat het effect zal worden. Alles draait om het effect. Het effect van ongevraagd de verwachting van je gasten overtreffen met een voorstel dat blijk geeft van een diepe interesse en persoonlijke betrokkenheid. Verrassen is de kunst van de verleider. Dat maakt van hen hartverwarmende gastgevers.


Benieuwd naar het vervolg? Gastgevers in Geluk is een onthullend verhaal over het mysterie van hartverwarmende gastvrijheid. Het boek neemt de lezer mee naar The Magic Hotel in Hawaii en verklaart het succes in zeven stappen. Voor meer informatie en de bestel mogelijkheden, kijk op www.gastgeversingeluk.nl.