Visie van de week – Luc van Bussel – Teruglustig

Regardz nieuws

Het verlangenteruglustig-blog

Bereikrijke, binnenvoelbare, luistergevige, oplosselijke, verrasvaste en verwenzame mensen bewijzen dat mensen niet zonder elkaar kunnen. Alles draait om mensen. Mensen blijven elkaar opzoeken en ontmoeten. In een digitale samenleving is de kracht van een persoonlijke ontmoeting heftiger dan ooit.

Als alles digitaal wordt, is de persoonlijke ontmoeting de kunstvorm die mensen verbindt met echte emoties. In een tijd waarin de camera nog niet bestond, was de schilder vooral functioneel. Toen de camera werd uitgevonden dacht iedereen dat de schilder zou verdwijnen. Niets was minder waar. De schilder werd kunstenaar. De camera werd een instrument.

In een tijd waarin alles digitaal is en nog veel meer digitaal wordt, wordt de gastgever van persoonlijke ontmoetingen een kunstenaar. Als het echt niet digitaal kan, wordt het een ontmoeting. De gastgevers van de toekomst zijn kunstenaars in bijeenkomsten. Het wordt heftig. De zes stappen naar teruglustige gasten en klanten is een kompas voor de nieuwe kunstenaars in ontmoetingen. Een kunstenaar is een vakman met passie en inspiratie. Dat is meer dan een vriendelijke glimlach. Veel meer.