Visie van de week – Luc van Bussel – Oplosselijk

Regardz nieuws

De oplossingde-oplossing

Oplosselijke mensen. Het zijn resultaatgerichte mensen met oplossingen. Ze luisteren naar hun gasten om met pasklare antwoorden en oplossingen te komen. Eigenlijk luisteren ze naar de haakjes die helpen bij de oplossingen om hun gasten te behagen. Op die manier weten ze wat hun gasten willen drinken, eten en willen weten.

Oplosselijke mensen zijn permanent op zoek naar redenen om iets op te lossen. Problemen lossen ze al op voordat ze zich voordoen, dus daar hebben we het hier niet over. Ze denken niet in problemen, maar in kansen om te behagen. Een kans is een oplossing voor een wens die zich nog moet manifesteren. De gasten voelen zich feitelijk meteen op hun gemak, want mensen die denken in oplossingen en kansen stralen van geluk.

Het mooie van geluk is dat het overslaat. Gasten voelen de warmte van de oprechte aandacht en acties van de gastheer of gastvrouw. Het fijne gevoel dat alles voor je is voorbereid en jijzelf centraal staat maakt een avond onovertreffelijk. De oplosselijke mensen zijn dienend en hun grote geheim is hun eigen geluk bij het verwennen van de ander. Ze kunnen niet zonder andere mensen. Dat maakt van hen hartverwarmende gastgevers.


Benieuwd naar het vervolg? Gastgevers in Geluk is een onthullend verhaal over het mysterie van hartverwarmende gastvrijheid. Het boek neemt de lezer mee naar The Magic Hotel in Hawaii en verklaart het succes in zeven stappen. Voor meer informatie en de bestel mogelijkheden, kijk op www.gastgeversingeluk.nl.