Visie van de week – Luc van Bussel – Luistergevig

Regardz nieuws

De vraag

Luistergevige mensen. Het luistergevigzijn geïnteresseerde mensen met veel vragen. Ze overladen hun gasten niet in de eerste plaats met hun eigen verhalen en anekdotes. Ze begrijpen de kracht van de klassieke vraag: hoe gaat het? Maar, ze laten het hier niet bij. Ze willen echt weten hoe het gaat met hun gasten, hoe het gaat met de kinderen, de kleinkinderen, de hond, de hobby’s,….

Alle vragen zijn het beste bewijs dat luistergevige mensen hoogst geïnteresseerd zijn in de andere persoon. Niet omdat het moet of omdat het zo hoort, maar omdat ze het daadwerkelijk graag willen weten. Ze begrijpen onbewust dat een contact pas een relatie wordt als er bovenmatig interesse is in elkaar. Het wederzijdse respect komt niet vanzelf.

Het elkaar bevragen en beantwoorden is de basis voor een serieuze relatie. Geen oppervlakkige relatie over koetje en kalfjes, maar een relatie op basis van ‘wie je bent’ en ‘wat je beweegt’. Luistergevige mensen begrijpen de kracht van de vraag en zien het antwoord als een reden voor een volgende vraag. Oprecht interesse in de ander maakt van hen hartverwarmende gastgevers.


Benieuwd naar het vervolg? Gastgevers in Geluk is een onthullend verhaal over het mysterie van hartverwarmende gastvrijheid. Het boek neemt de lezer mee naar The Magic Hotel in Hawaii en verklaart het succes in zeven stappen. Voor meer informatie en de bestel mogelijkheden, kijk op www.gastgeversingeluk.nl.