Visie van de week – Luc van Bussel – Binnenvoelbaar

Regardz nieuws

Het welkom

Binnenvoelbare mensen. Het zijn verwelkomende mensen met veel attentie. Ze wachten hun gasten niet bij de voordeur op, maar lopen hun aankomende gasten tegemoet. In het beste geval staat de deur al open en wachten ze niet tot de deurbel gaat. Waarom moeten gasten aanbellen als je weet hoe laat ze komen? Hoe attent is het om de voordeur gewoon open te zetten of je gasten op te halen bij de auto? Het welkomstgevoel begint bij de voordeur, niet achter de voordeur. Gasten met open armen ontvangen is de belangrijkste stap voor een bijzonder gezellige avond.het-welkom-verkleind

Binnenvoelbare mensen zetten windlichten bij de voordeur en zetten hun eigen auto even ergens anders zodat gasten dichtbij kunnen parkeren. Ze hangen nog net niet de vlag uit, maar hoogstwaarschijnlijk hebben ze wel een vlaggenmast in de voortuin staan. Als het Nederlands elftal een wedstrijd wint gaat de vlag uit en met Koningsdag zeker. Een vlag is een welkomstsymbool waar ze graag gebruik van maken. Het zendt signalen uit van gastvrijheid, respect en betrokkenheid.

De ontvangst van gasten is altijd hartelijk. Geen simpel ‘hallo’ of ‘hai’, maar minimaal een knuffel of een hug. Een handdruk is niet genoeg, zelfs een beetje te zakelijk. Een gezellige avond begint met een hartelijke ontvangst. Binnenvoelbare mensen laten meteen voelen hoe ze zich voelen. De blije emotie bij de ontvangst van hun gasten maakt van hen hartverwarmende gastgevers.


Benieuwd naar het vervolg? Gastgevers in Geluk is een onthullend verhaal over het mysterie van hartverwarmende gastvrijheid. Het boek neemt de lezer mee naar The Magic Hotel in Hawaii en verklaart het succes in zeven stappen. Voor meer informatie en de bestel mogelijkheden, kijk op www.gastgeversingeluk.nl.