Visie van de week – Luc van Bussel – Bereikrijk

Regardz nieuws

De uitnodiging 

Bereikrijke mensen. Het zijn uitnodigende mensen met veel uitstraling. Ze zijn altijd druk met het uitnodigen van andere mensen. Ze vinden het heerlijk om mensen uit te nodigen om bij hen thuis te komen eten. Sterker nog. Als ze een huis gaan kopen, houden ze er ook rekening mee dat het makkelijk is om andere mensen te ontvangen. De keuken van bereikrijke mensen is ingericht om lekker te koken. De eettafel is groot genoeg en de inrichting is gezellig. Eigenlijk is het altijd gezellig druk bij bereikrijke mensen.

de-uitnodiging

De feestdagen zijn een uitgelezen kans om hun gasten extra te verwennen. Je voelt aan alles dat ze het meer dan leuk vinden om gastheer of gastvrouw te zijn. Als het even kan bedenken ze een thema voor een huisfeestje of maken ze een ludieke uitnodiging. De uitnodiging gaat verder dan een Save the Date of een kort berichtje op WhatsApp. Neen, bereikrijke mensen leven van de voorpret, de voorbereiding, de mise-en-place, het schoonmaken van het huis, het lekkere luchtje op het toilet, de tijdschriften op de salontafel, de geurkaars in de woonkamer, de wijnen met jaartal in de koelkast, de rode wijn op kamertemperatuur, het jazz-muziekje voor de juiste sfeer en alle overige details die de avond compleet zullen maken. Ze gaan ruim op tijd boodschappen doen. De verse producten kopen ze op de markt of bij de echte groenteboer. Ze controleren de rijpheid van de avocado’s en zijn op zowat alles kieskeurig.

Bereikrijke mensen begrijpen dat de kwaliteit van alle details de belangrijkste voorwaarde is voor de kwaliteit van het eindresultaat. De intensiteit van de vooraf-beleving is het beste bewijs dat bereikrijke mensen intens betrokken en begaan zijn met hun gasten. Ze laten eigenlijk niets aan het toeval over. In het hoofd van de bereikrijke mens staat alles in het teken van een aangenaam verblijf. Bereikrijke mensen herken je aan hun voorpret. De intentie om te behagen maakt van hen hartverwarmende gastgevers.


Benieuwd naar het vervolg? Gastgevers in Geluk is een onthullend verhaal over het mysterie van hartverwarmende gastvrijheid. Het boek neemt de lezer mee naar The Magic Hotel in Hawaii en verklaart het succes in zeven stappen. Voor meer informatie en de bestel mogelijkheden, kijk op www.gastgeversingeluk.nl.