Mannen en vrouwen… Wat is nu eigenlijk het verschil?

Regardz nieuws

Pak vaderdagAl enige tijd bestaat er commotie over vrouwen die steeds meer op mannen beginnen te lijken qua kleding, gedrag en in het werk. Maar aan wie ligt dit nu? Aan de man die stiekem steeds meer vrouwelijke trekjes overneemt of écht aan de vrouw? Wij waren benieuwd naar het antwoord. Zeker met het oog op Vaderdag, leek het ons goed dit uit te zoeken.

Want wat moet je tegenwoordig kopen voor Vaderdag? Worden het weer een paar nieuwe sokken of is het dit jaar toch beter om te kiezen voor diverse beauty producten? Als we de vraag zouden stellen aan Evgeniy Levchenko, dan weten we al aan wie het ligt. Hij zei namelijk in maart in een interview: ”Vrouwen gedragen zich niet alleen op werk en op school als een man, maar ook als ze samen met mannen zijn.” Niet iedereen is het eens met deze stelling, is gebleken nadat dit interview viral ging. Zelfs Nu.nl beargumenteerde dat het juist de mannen zijn die vrouwelijker zijn geworden. In 2015 kwam uit hun onderzoek dat mannen meer geld uitgeven aan kleding en andere verzorgingsproducten, om maar eens mee te beginnen.

Verder wordt (bedrijfs)kleding ook steeds vrouwelijker. V-halzen, glimmende stofjes, getailleerde pakken, lange vesten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mannen zich steeds bewuster worden van hun uiterlijk. Hierdoor richten zij zich als gevolg meer op verzorging en kleding.

Niet alleen de verandering van hoe de man naar zijn uiterlijk kijkt speelt een rol. NRC kaart ook het agressieve feminisme aan om dit fenomeen te onderbouwen. Door de overemancipatie zou de man zich namelijk laten verdrijven. Algemeen bekend is dat vrouwen tegenwoordig volwaardig deelnemen in de samenleving en dat vrouwen steeds vaker een hoge functie bekleden.

Steeds vaker komt het voor dat vrouwen fulltime werken. En een ‘papa-dag’ is ook geen onbekend begrip meer. Wanneer mannen vader worden, heeft de biologie bepaald dat mannen vrouwelijkere hormonen aanmaken. Hierdoor worden ze voorbereid op het vaderschap. Zij worden meer verzorgend in hun gedrag.

Al met al, het zou nog niet zo’n gek idee zijn om je vader mee uit shoppen te nemen voor Vaderdag, een beauty bon te geven of eens bij de ICI Paris langs te gaan. Want los van de vrouwenemancipatie en de biologische veranderingen, mannen zijn simpelweg meer om hun uiterlijk gaan geven.

Fijne Vaderdag!


Organiseert u binnenkort een bijeenkomst? Op Regardz.nl staan locaties voor alle soorten bijeenkomsten. Voor vragen of opmerkingen kunt u bellen met het gratis telefoonnummer: 0800-250 60 60 of mailen naar MeetingExpert@regardz.nl.