Blog Luc – Moeders zijn de beste managers

Regardz nieuws

Business MamZ‘Moeders zijn de beste Managers’ is misschien wel een beetje een uitdagende stelling op Moederdag 2016, maar misschien is het wel het best bewaarde geheim van iedere organisatie. Mannen hoor je er niet (vaak) over en vrouwen zijn van nature niet zo opschepperig. Is het daarom geen onderwerp van gesprek? De hoeders van de gezins- en bedrijfsorganisatie maken zich al te vaak ondergeschikt aan het bedrijfsbelang en denken misschien wel iets te weinig aan hun eigen belang. Het -van nature- hoogst empathische vermogen van een moeder lijkt geen plaats te geven aan het killer-instinct van een dominante leider. Gelukkig maar. Moeders in Business hebben de gave om een organisatie vol ego’s en macho’s een natuurlijke flow te geven, met veel aandacht voor details en voor elkaar. Het blijft een mysterie hoe de Moeders in Business de balans vinden tussen persoonlijke verlangens, mannendriften, gezinsperikelen en bedrijfsdoelstellingen. Mannen lijken wat dit betreft niet zonder vrouwen te kunnen. De circusact om oneindig veel strijdende partijen en belangen in de lucht te houden vraagt om veel bewondering.

Mijn moeder was de Maître d ‘Hotel van ons gezin en heeft ons enorm verwend. Binnen het ondernemersgezin met drie kinderen was zij de topmanager van het gezin en de rechterhand van mijn vader. Niets was ooit ‘teveel’ en altijd had ze ‘te weinig’ tijd voor zichzelf. Het goochelen met de zorgen en de prioriteiten van de zaak en het gezin was haar passie. Hospitality werd ons met de paplepel ingegoten en haar dienstbaarheid was onevenaarbaar. Het is eigenlijk ongezond hoe sterk een moeder alles en alle rollen kan combineren. Dat moeders multi-taskers pur sang zijn behoeft geen enkel bewijs. Iedere volwassene -van nu- heeft dat als kind -toen- zelf kunnen ervaren. Feitelijk verdienen ze veel meer respect en begrip, maar de verwennerij van mams leert ons niet altijd om eindeloos dankbaar te zijn. Moeders vragen niet vaak (genoeg) om voldoende credits en waardering. Dat zit volgens mij niet in hun aard. Op Moederdag maken we daar een uitzondering op. Gelukkig maar. Eigenlijk is iedere dag een beetje Moederdag, want zonder de zorgen en liefde van een moeder zou de wereld er anders uit zien, vrees ik. Om Moeders in Business meer service en aandacht te geven gaan we binnen Regardz een nieuw programma starten onder de naam Regardz Business MamZ. Op die manier gaan we een steentje bijdragen aan het applaus dat moeders verdienen.


 

Organiseert u binnenkort een bijeenkomst? Kijk dan op Regardz.nl voor een geschikte locatie!

Staat uw geschikte locatie er niet bij of heeft u vragen of opmerkingen over uw bijeenkomst? Neem dan contact op met onze Meeting Experts via het gratis telefoonnummer: 0800-250 60 60 of per mail via: MeetingExpert@regardz.nl