Blog: Kindest Regardz

Regardz nieuws

Regelmatig vragen wij onze collega’s een blog te schrijven over hun expertise. Deze keer laten we onze Directeur Meeting Centers, Ingrid van der Wal-Koek, aan het woord over servicebeleving en Kindest Regardz.

ingrid van der wal

Wanneer heb jij voor het laatst het WOW-gevoel gehad? Het gevoel dat tijdens een lunch, diner, vergadering of bezoek aan het theater of terras alles klopte. Dat je je bij het vertrek alweer verheugt op een volgende keer. Dat gevoel streven we elke dag opnieuw na binnen Regardz, omdat we er in geloven dat we alleen dan het verschil kunnen maken. Het verschil dat ervoor zorgt dat mensen graag terugkomen. Dat ze andere mensen enthousiasmeren ook een bezoek te brengen. Immers een goede beamer en gratis Wi-Fi vind je tegenwoordig, gelukkig, op veel plekken. Ook een lekker zittende stoel en goed smakende lunch mag geen probleem zijn. Maar de servicebeleving verschilt nogal. Om eerlijk te zijn, is het soms treurig gesteld met de serviceverlening.

 

 

 

Met échte service maak je het verschil

Onlangs, de kinderen waren uit logeren, pakten mijn man en ik op een zomeravond de fiets naar het centrum van Amersfoort om heerlijk neer te dalen op een terrasje. We werden bij aankomst niet echt opgemerkt of welkom geheten. Een ietwat ongeïnteresseerde medewerker nam na verloop van tijd de bestelling op. Dat we wat lang moesten wachten op onze drankjes deerde ons niet, de zon scheen en we hadden alle tijd, maar dat de bestelling vervolgens incompleet en bovendien zonder enige hartelijkheid werd geserveerd zorgde wel voor onvrede. Dit voelde niet goed. We kwamen immers voor een leuke avond. We zijn, nadat we de drankjes hadden betaald, 100 meter verderop gaan zitten, waar we een heerlijk vervolg van de avond hebben gehad.

Dat het ook anders kan, bewees een medewerker een week later toen we, deze keer met kinderen, op een middag besloten een kop koffie te drinken op een terras. De kinderen waren heerlijk aan het spelen, wij genoten van onze koffie terwijl de eigenaresse een praatje kwam maken. Ze toonde interesse en sprak met passie over haar zaak en de nieuwe kip-aan-het-spit grill oven die ze onlangs had aangeschaft. Halverwege het gesprek kwam onze jongste zoon van top tot teen onder de modder aangelopen. Hij was in een modderplas gevallen. Tja… daar waren we niet op voorbereid. Ongevraagd kwam even later de medewerker aangelopen met een handdoek en een schone joggingbroek van de zoon van de eigenaresse. Fantastisch. Wij waren gered en konden heerlijk nog even blijven zitten. En zijn toen ook maar direct een hapje blijven eten. Je raadt het al, kip uit de nieuwe oven.

“Altijd een stap voor willen zijn”

Deze alledaagse ervaringen inspireren mij om als divisie directeur binnen Regardz continu te focussen op de serviceverlening binnen Regardz Hospitality Group. Kindest Regardz is de naam van onze service. Het is onze ambitie en inspiratie om het aardigste bedrijf van Nederland te worden. Want oprechte aardigheid wordt ervaren als de ultieme service, zo mocht ik onlangs ook weer zelf ervaren. Een gast of klant hoeft bij ons nooit om een service te vragen. Het is er of we regelen het. We willen onze gasten en klanten telkens een stap voor zijn. Door deze bijzondere service komen mensen graag terug en creëren we langdurige relaties. We noemen het ook wel State-of-the-Heart-Hospitality. Service die recht uit het hart komt. Want alleen dan raakt het je.


Werken bij Regardz 

Dit vraagt om de juiste mensen op de juiste plek. En dat begint natuurlijk al bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Tijdens dit proces speelt ervaring een steeds minder belangrijke rol. Het draait vooral om de intrinsieke drijfveren en houding van de kandidaat. De bij de functie horende vaardigheden zijn aan te leren. Word jij er blij van om anderen blij te maken en lijkt het je leuk bij ons te komen werken? Kijk dan op www.werkenbijregardz.nl.