Hulde voor de moed van Regardz

SuperUser Account geplaatst op 19-12-2013 15:40:59

Hulde voor de moed van Regardz

Toen Regardz me uitnodigde om een blog te schrijven, was ik vrolijk verrast. Ik ben gespecialiseerd in social media rondom events & hybride events (dat zijn events met live en online deelnemers). Bij veel locaties word ik toch met enige reserve ontvangen. Want ben ik eigenlijk niet een hele grote concurrent? Wat nou als dit hybride nou een succes wordt en iedereen straks op kantoor blijft om het event online te volgen via livestream bijvoorbeeld. Kun je je locatie dan sluiten? 

Nee natuurlijk niet! Live en online versterken elkaar als het goed is. Het zijn twee totaal verschillende ervaringen. Nauwelijks te vergelijken ook. Live ben je met een groep mensen, online volg je individueel. Live beleef je een programma en kun je netwerken en borrelen. Online selecteer je de voor jou relevante onderdelen en daarna werk je verder. 

Uit onze praktijk weet ik dat genodigden eerst kiezen of ze wel of niet naar een live event gaan. En als ze niet kunnen of willen en daarna besluiten ze pas of ze online meedoen. Ook horen wij vaak dat online deelnemers enthousiast zijn geworden en de volgende keer live deelnemen. Dus voorlopig nog geen concurrentie maar een extra publiek! 

Overigens wel goed om te weten is dat 70% van de meetingplanners zegt van plan te zijn om in de nabije toekomst een hybride event te organiseren (bron: MPI Hybrid Reseach 2012). Dus wel degelijk een ontwikkeling om rekening mee te houden!

Hulde dus aan Regardz, die het aandurfde om deze ogenschijnlijk tegenstrijdige ontwikkeling onder de aandacht te brengen! Hoe moedig ben jij?

Gerdie Schreuders
LiveOnlineEvents 


Geplaatst op: | Tags: moed , Gerdie Schreuders , LiveOnlineEvents , regardz | Comments (0) | Bekijk Count: (369)

Post a Comment

ZOEKEN
CATEGORIEËN
BLOG ARCHIEF
BLOGGERS