PON/ KOOPMAN IN BEWEGING

SuperUser Account geplaatst op 10-9-2013 16:12:04

PON/ KOOPMAN IN BEWEGING

Afgelopen week heb ik een gesprek gehad met de marketing afdeling van Skoda; onderdeel van Pon’s  automobielhandel bv. Pon is vanuit het verleden al een ‘vaste’ gast van het hotel en heeft zich, vanuit hun rijke historie op fantastische wijze weten te verbeteren op het gebied van mobiliteit. Natuurlijk heeft dit, naast al hun geslaagde producten, veelal te maken met het onderneemschap  van de familie Pon.

Immers, al in 1898 opende Mijndert  Pon, de grondlegger van Pon’s automobielhandel bv, een winkel in tabak, sigaren , zeep en naaimachines. De naaimachines waren van het merk Opel waar hij in 1906 ook fietsen van ging verkopen en later tot 1930 automobielen. Pas in 1947 werd Pon de eerste importeur van Volkswagen. Ondertussen zijn er veel merken aan toegevoegd waaronder Skoda, Seat en Bugatti.

Pon dealer Amersfoort

Inmiddels heeft Pon al sinds enige tijd Gazelle gekocht. Tevens hebben ze een geweldig experience center gebouwd bij Hoevelaken; als het ware een snoepwinkel waar de laatste trends en producten op fietsgebied worden uitgestald. Geen steriele verkoopunits, geen sales eilandengroepen zonder brugverbindingen; maar juist een belevingsruimte als ‘opstap’ naar  mogelijke aanschaf.

De jaren 70 stonden voor snelheid, daarna kwam veiligheid, daarna zuinigheid en nu duurzaamheid; van ‘1 op een emmer’ naar 100 km fietsplezier voor 350Wh. (E -bike) Wind in de rug, zon op het gezicht; kost alleen Wat(t)

Mobiliteit is beweging en bij Pon hebben ze er de vaart in.

De relatie tussen PON en het Berghotel Amersfoort kent een lange historie. In het verleden hebben meerdere presentaties van nieuwe modellen plaatsgevonden bij het Berghotel Amersfoort. Om onze gasten van vandaag hieraan te helpen herrinneren hebben we een krantenartikel van een model presentatie uit het verleden op een placemat gedrukt en ingezet bij een lunchbijeenkomst van PON. Hierop volgde, zelfs na 48 jaar, een geanimeerd gesprek.

Met vriendelijke groet,

Patrick van Os
General manager

patrick.vanos@regardz.nl


 


Geplaatst op: | Tags: Pon , Skoda , Automobielhandel , Patrick van Os | Comments (0) | Bekijk Count: (537)

Post a Comment

ZOEKEN
CATEGORIEËN
BLOG ARCHIEF
BLOGGERS