Vrouwen in top functies – Mijn aftrap!

SuperUser Account geplaatst op 18-6-2013 16:48:46

Vrouwen in top functies – Mijn aftrap!

De afgelopen maand kreeg ik het verzoek of ik periodiek een blog zou willen schijven voor de site van Regardz. Ze hadden ook al het onderwerp gedefinieerd nl: Vrouwen in top functies!

Ik zal me even voorstellen: Joyce Leeftink, vrouw en al jaren leidinggevend in de horeca. Vanuit HR functies uiteindelijk toch aan de operationele kant  beland waarbij ik sturing heb mogen geven aan een hotel (onze partnerlocatie Ampt van Nijkerk) en op dit moment verantwoordelijk ben voor 3 Regardz meeting locaties in Arnhem, Eindhoven en Den Haag.

Dat ze mij voor een dergelijke blog vragen is wat mij betreft nog niet zo vanzelfsprekend. Neemt niet weg dat ik graag mijn gedachten laat gaan over: waarom ik?

Ik lees regelmatig artikelen over Vrouwen. De bladen Opzij en Psychologie zijn mij niet vreemd. Het lijkt wel alsof wij vrouwen een stapje meer moeten zetten om de meer verantwoordelijke posities in te nemen. We spreken regelmatig over het glazen plafond. Is dat eigenlijk wel zo? Of zit dat veel meer in ons brein, willen we te veel?  Veel vrouwen om mij heen zie ik worstelen met het tijdsaspect maar ook met een bovenmatig verantwoordelijkheidsgevoel. Mannen lijken daar ogenschijnlijk veel luchtiger in en ze zijn ook veel trotser op wat ze doen en wat ze kunnen. Qua profilering zouden we nog een hoop kunnen leren van onze manlijke collega’s.

Ik ben in de positie dat ik alleen woon, geen kids heb en wellicht veel meer door het leven stap zoals mijn collega mannen dat doen. Ware het niet dat ik thuis wel een hele huishouding te runnen hebben J En ik heb dus ook gelegenheid om te werken wanneer ik wil en waar ik wil. Niemand die aangeeft dat ik eens moet stoppen, niemand die zegt: we zouden toch…………, geen kids die gehaald en gebracht moeten worden naar één of andere sport.

Wat een vrijheid zou je zeggen! Ja……… en dat is ook zo. Vanuit dat kader is het heerlijk om leiding te geven en richting te mogen geven aan processen. Om zogenaamd aan de top te staan. Maar wat is het soms heerlijk  als er iemand in je omgeving je afremt en zegt: ‘zullen we nu even iets anders gaan doen dan werken’.

De komende maanden zal ik trachten te vertellen wat je zoal tegenkomt in deze toch nog overwegende mannenwereld. Niet zozeer de horeca, waar ze inmiddels hebben begrepen dat vrouwen in tijden van crisis wellicht net even wat meer aandacht hebben voor de menselijke kant, dan de mannelijke collega’s. Niet onbelangrijk. In mijn omgeving gebeurt  echt heel veel. Van kleine dingen naar grote dingen maar altijd met het vizier gericht naar de gast! Daar neem ik jullie straks in mee. Mijn vizier zal in dit geval het onderwerp: ‘Vrouwen in top functies blijven.

Vrouwen aan de top! Gelukkig heel vaak gewoon met de pootjes op de grond.
Joyce Leeftink
Tot de volgende keer.
Joyce 
 


Geplaatst op: | Tags: topvrouw , Introductie , Blog | Comments (0) | Bekijk Count: (975)

Post a Comment

ZOEKEN
CATEGORIEËN
BLOG ARCHIEF
BLOGGERS